25 - 28 Juli Festivalen Livsglädje
Köpa Biljetter
Huvudsyfte

En festival för att hylla livet och sprida  livsglädje. En festival för ALLA ÅLDRAR där mångfald, samhörighet, kreativitet, hållbarhet, hälsa och välbefinnande för både människan och miljön står i centrum.

Vi vill lyfta fram vilt skilda inspiratörer, underhållare och aktörer som alla skänker unika upplevelser men som gemensamt bidrar till festivalens ursprungs syfte: livsglädje & välbefinnande för alla.  

Vi gör detta genom att samla konstnärer och inspiratörer inom Yoga, musik (live och DJs), meditation, dans, komik, gongbad, olika former av fysisk aktivitet för vuxna, ungdomar och barn, föreläsningar, teater, trolleri, cirkuskonster, mat, konst, hantverk mm. Allt detta sker under några dagar tillsammans i ett naturskönt område för att alla ska få möjlighet att sprida festivalens syfte på sitt unika sätt.

Detta blir första gången vi håller festivalen men vår intention & förhoppning är att detta ska bli ett årligt evenemang.

Vill du medverka eller sälja något på festivalen hör av dig till helhetnu.se@gmail.com
eller ring 0727 348242 Maria Strömberg huvudansvarig för fesitvalen

FESTIVALOMRÅDET:

LIVSGLÄDJE hålls på Gröna Lund i Lerdala. En mycket vacker & naturskön plats som inte ligger långt ifrån Skövde. Skövde har goda tågförbindelser till resten av landet.

På festivalområdet finns  bland annat den stora scenen där band och olika typer av underhållning och aktiviteter erbjuds. Utöver stora scenen finns även ytterligare tre scener: en för barn- & ungdomsaktiviteter,ett tält för Yoga, meditation, musik, gongbad och annat, samt en scen i en skogsglänta. Vi har även en stor gräsplan där olika typer av utomhusaktiviteter såsom fotboll, brännboll och frisbee kommer att erbjudas.

I närområdet ligger även många fantastiska utflyktsmål som Varnhems klosterkyrka, Silverfallen eller Drottningkullarna. För de som känner sig badsugna ligger den vackra badplatsen Flämslätt ett stenkast bort där man även kan hitta alternativt boende.

www.flamslatt.se

Sedan får vi inte glömma Skara Sommarland som ligger ca 15 min bilresa från festivalområdet. Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark fylld med olika attraktioner och vattenlek. Ett utmärkt utflyktsmål att kombinera med Festivalen. Missa inte vår tävling på facebooksidan i samarbete med Sommarland, där du kan vinna årskort till Sommarland!

www.sommarland.se

Sponsorer

Next Skövde
Skövde Next har bidragit med ekonomisk stöd och marknadsföring.

LEADER Östra Skaraborg
Sponsrar Livsglädje ekonomiskt stöd till Marknadsföring

Skövde Villan
Sponsrar med ekonomiskt stöd till ljudteknik

Benders
Sponsrar festivalen ekonomiskt med alla festivalband

Sommarland
Sponsrar med gratis biljetter till sommarland

CRAMO
Sponsor med slamtoaletter, Stängsel & Manskapsbod

WADEGÅRDS
Sponsrar med transport

PR SLAMSUGNING
Sponsrar med slamsugning av slamtoaletterna

Samarbetspartners

Klubb Alturism

“Altrusim har som mål att främja empati, medmänsklighet och förståelse människor emellan. Att ta hand om de som behöver det och kritisera de som förtjänar det. Altruism är en ung organistation men har redan arrangerat 10 event och nu fått äran att hjälpa Livsglädje med artistbokningar.”

Studiefrämjandet Skövde

Studiefrämjandet har stöttat festivalorganisationen med tips och råd om musik och konst arrangemang samt och genom studiecirklar.