fbpx

Inspiration
mer inspiratörer kommer

Michel Issa
Inspirationsföreläsare 

Michel Issa drömde om att bli munk. Nästan tio år av hans liv lades på den drömmen, men efter avslutad utbildning insåg han att det inte var det han var ämnad att göra med sitt liv. Michel söker hundratals jobb, men när han till och med får nobben av en stor snabbmatskedja är han redo att ge upp. Istället börjar han en ny resa och blev egen företagare.

 Idag är Michel 30 år gammal och redan en stjärna på entreprenörshimlen. För Michel handlar entreprenörskap om att föra människor närmare varandra, om att skapa en större gemenskap i samhället och att göra skillnad i människors liv. Michel Issa driver idag flera företag och har fått en rad utmärkelser. Bland annat har han blivit tilldelad ”Konungens utmärkelse Kompassrosen 2014 inom näringslivet”, utsedd som årets sociala entreprenör samt tagit emot internationella priset Global Gift 2016

Mekto Ganic
MatInspiratör & författare | Raw & Vegankock

Mekto är en populär inspiratör och kokboksförfattare inom bland annat hälsa, träning, mat och är specialiserad inom ätproblematik. Mekto arbetar med att förmedla matglädje och miljötänk. Hon visar att det är enkelt att äta sunt så du mår så bra som du förtjänar. Mekto håller i föreläsningar, kurser, utvecklar recept och koncept åt restauranger, frilansar och skriver artiklar inom enkel och hälsosam kost. Hon förmedlar en balans mellan träning och kost och tror inte på förbud när det handlar om mat och istället att känna efter vad din kropp behöver just nu. På Livsglädje kommer Mekto hålla en workshop om balans mellan vardagsliv, mat och hälsa, hur du kan tänka för att äta mer hälsosamt, snabbt och klimatsmart. Många äter och lever redan så idag och andra vill börja leva mer hälsosamt. ”Jag trivs bäst när jag kan inspirera andra till en hälsosammare livsstil och att vi behöver släppa alla jämförelser med hur andra lever. Alla VI måste hitta vår egen väg och skapa en balans med det liv du lever både när det gäller mat och träning. Vi kan inte leva som någon annan då vi alla är så olika och det är just det som gör oss alla så unika och speciella! Det är detta jag vill förmedla till just DIG!.” DU är perfekt.
Remember – YOU CAN HAVE IT ALL! ❤

Hemsida: www.mekto.se Instagram: mektoganic Telefon: 0707-160 150

Ylva Arvidsson
Inspiratör| Permakultur för en hållbar framtid
  

Ylva och hennes famlij gjorde en stor förändring och flyttade till landet ifrån storstan. Här bodde de till en början utan rinnande vatten och el. Det gick bra det med! Familjen har gjort en spännade resa och med tiden byggt upp en fantastik gård med hållbarhet och hälsa för både människan och miljön som fana. Deras planeringsredskap har varit  Permakultur. Ylva kommer på festivalen att dela med sig om sin resa och sina breda erfarenhet inom Permakultur. 

Permakultur  visar oss hur vi kan åstadkomma en permanent/uthållig mänsklig kultur/odling på jorden genom att härma de ekosystem vi är omgivna av. Permakultur kan handla om vilken sorts mänsklig kultur som helst. Stadsplanerare, arkitekter, socialarbetare, politiker, lärare, ekonomer och många fler, alla kan ha glädje av att härma ekosystemens nätverk. Men ofta handlar det om odling, i trädgårdar, i storstaden och på lantbruk. Permakultur visar hur du kan fånga och lagra energi, bygga ekonätverk och sluta kretslopp. Den enda uthålliga energikälla vi har att tillgå är solen. Det fossila bränsle vi levt högt på under nittonhundratalet är på upphällningen och förstör vårt klimat. Framtiden kommer att bygga på småskalighet och mångfald.

Hemsida: Borrabo.se

Ylva Arvidsson har tillsammans med sin familj författat den första svenska boken om Permakulur.  

Jessica Jonsson
Inspiratör| Coach 
|Hypnoterapeut 

Jessica är en uppskattad coach/hypnoterapeut som är specialiserad på vårt undermedvetna. Hon har grundat The Hypnohouse och jobbar med att lösa upp fobier, svartsjuka, ångest och stress på ett undermedvetet plan. Med hennes metoder går man tillbaka till den verkliga källan och löser upp grundorsaken till problemet istället för att bara symptomlindra som många andra metoder. På Livsglädje kommer Jessica att hålla en workshop om våra övertygelser, hur de styr hela vårt liv och hur vi kan välja vad vi vill tro på. För vissa är det en viktig påminnelse och för andra en ny ögonöppnare. Tänk om det faktiskt ligger i vår makt att välja hur livet ska se ut?

”Jag lever för att inspirera och berika människor och hjälpa dem att bli mer av sig själva. För många är det svårt att relatera till vad det egentligen innebär att vara mer av sig själv. Vi tror att vi på något sätt ska kunna söka och ”hitta oss själva”, och utan att märka det så distanserar vi istället oss från oss själva i processen. Istället kan vi skala av oss mer och mer av allt vi köpt in på från vår omvärld och på så sätt bli fria!” 

Jag ser varmt fram emot att träffa alla på festivalen!

Varmt Välkomna!

 

Johan Thelander
Inspirationsföreläsare| Hållbar Ekonomi |VD JAK banken

 Vår affärsidé är att bedriva bankverksamhet som främjar hållbarhet för människa, miljö och ekonomi. Vi verkar för ett samhälle med lägre privat skuldsättning, ett samhälle som är mer ekonomiskt och ekologiskt hållbart för kommande generationer. Verksamheten styrs av en uppsättning nationella och internationella riktlinjer och vi har även egna policys och instruktioner som vägleder vårt sätt att arbeta.

Under 2018 ökade JAK till 94 procent godkänt i den årliga rankingen av bankernas hållbarhetsarbete, som genomförs av det internationella initiativet Fair Finance Guide (FFG). Högst betyg får JAK för sitt hållbarhetsarbete inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, biologisk mångfald, skatteflykt och korruption. 

Foto: Niklas Björling
www.jak.se

Sabine Itze
Rörelse Inspiratör | 9motions |Movement flow

Sabine Itze:
35 års erfarenhet inom friskvård för kropp och själ. Jag är personlig tränare, beteendevetare och mentor för både grupper och individuella kunder och undervisar genom workshops, olika former av gruppträning, föreläsningar och teamarbete.

9Motions är en glädjefylld och rytmisk träningsform till musik som ger dig möjligheten att uttrycka din rörelse samt en inbjudan att i dansen och träningen utöka ditt rörelseomfång. Du kommer att bygga på din flexibilitet, träna din balans, din mobilitet och styrka. Inga förkunskaper krävs.

Movement Flow: Flow’ beskriver ofta att separata delar har blivit till ett. Så är det även i rörelse/movement. När andning, fysisk rörelse och tankar är förenade i ett flöde, erbjuds möjligheten till en idealisk fysisk aktivitet. Movement Flow är en sammansatt serie av just flödande rörelser till lugn och rytmisk musik. Formen är inspirerade av och ibland direkt hämtad från Nia, Yoga, Animal Flow, 9Motions och Moveoo. Steg för steg utvecklar vi kroppens intelligens genom att träna flexibilitet och elasticitet, styrka och stabilitet, du får bättre balans och djupare andning och klassen passar alla nivåer.

Sofia Kreissl
Inspiratör| Wheel of Consent

”Mina barns ankomst var en pånyttfödelse för mig också.” Sofia Kreissl kastades in i kroppen när hennes barn föddes för tidigt. Ibland kan trauman leda till något positivt och det var genom de här omskakande upplevelserna som hon upptäckte Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Samtyckeshjulet är för dig som vill få bättre kontakt med din kropp, sakta ned tempot och lyssna inåt, sätta gränser utåt och säga ja till dig själv. Det är ett fantastiskt redskap att använda i relationer med partners, vänner, kollegor och inte minst barn och ungdomar. Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) sprids idag snabbt i i Sverige och genom workshopen Sofia håller på festivalen får du ett smakprov på banbrytande kroppsterapi. Beröring av andras händer kan vara en del av workshopen men behövs inte.

Med mjukhet, tydlighet, humor och livsglädje guidas du av Sofia att upptäcka din kropp, gränssättning och förmåga att kommunicera om beröring. 

Läs mer om Samtyckeshjulet och Cuddle Partyn (eller Kramkalas som DN kallar det): 

www.sofiakreissl.se/sv-SE/kurser

Lars Nordelv
Inspirationsföreläsare | Hälsopsykologi
  

Jag heter Lars Nordelv och kommer ursprungligen från ådalen. Uppvuxen på glesbygden med naturen som granne och det norrländska vemodet i nappflaskan. Precis som för alla andra människor så har jag genom livet fram till idag upplevt livets ljusa och mörka sidor. I mitt fall har det handlat om att lära mig leva ett meningsfullt liv i närvaro av kroniska, fysiska och psykiska sjukdomar. I min föreläsning pratar jag utifrån forskningsfältet hälsopsykologi.

Hälsopsykologi handlar om hur psykologiska faktorer – i samspel med biologi och sociala omständigheter – bidrar till hälsa eller ohälsa Hur hjälper man en patient med kronisk värk? Hur kan en stressad småbarnsförälder stödjas i att prioritera återhämtning? Hur kan vila bidra till sömnproblem? Moderna hälsoproblem rör i dag stress, smärta, sömn, nedstämdhet och ångest. Detta är problem som påverkas av vår livsstil, och därför har hälsopsykologin mycket kunskap att erbjuda.

För mig är detta kärnan i allt. För att hållbarhet på utsidan kommer från hållbarhet på insidan. För att kärleken i världen skapas av din förmåga att se den.

Läs mer om Lars här: nordvind.nu

Hillevi Stråge
Inspiratör| Coach 
 | Yogalärare  

Jag är en människa med en stor passion för livets alla delar. Hela mitt liv har jag på olika sätt jobbat med människor, framför allt med barn och familjer inom barnomsorg, psykiatri och socialtjänst. Nu driver jag företaget Nadi som erbjuder coachning, yoga och föreläsningar med fokus på att väcka inspiration och passion. Min drivkraft ligger i att kunna se det vackra i livet, kärleken som hela tiden finns där, och att på olika sätt dela detta med andra. 

På festivalen Livsglädje vill jag dela det vackra och finurliga i människans konstruktion med er.  Jag vill dela kärleken i smärtan och kraften i att förstå att du är ditt livs styrman. Jag vill dela passionen som kommer ifrån att se kärleken i andra oavsett beteenden eller känslotillstånd och hur du kan förhålla dig till detta från en plats där du skapar utrymme för sanning, trygghet och helande. Jag vill dela hur du kan hitta sätt att lyssna på dig i alla situationer och själv vara den som du hela ditt liv kanske har saknat. Jag vill ge dig verktyg att vara mera du.

För mig är detta kärnan i allt. För att hållbarhet på utsidan kommer från hållbarhet på insidan. För att kärleken i världen skapas av din förmåga att se den.

Läs mer om Hillevi här: https://www.facebook.com/HilleviNadi/

Doga & Dogzen
Therese Arvestrand 
 | Inspiratör för hundägare & hundar 

Doga 
Doga är yoga för hundar skulle man kunna säga. Vi hjälper hunden till olika fysiska positioner, för att skapa balans, harmoni, fokus, avslappning och tillit. Samtidigt som vi vill skapa ett lugn och ett samarbete med vår hund så måste också vi vara lugna, avslappnade och närvarande för detta är något som våra hundar är väldigt duktiga på att läsa och känna av.

DogZen
I ett pass med DogZen ingår förutom Doga även beröringsterapi, andningsövningar för dig och din hund och meditation tillsammans med din hund, vilket ger en fantastisk möjlighet att skapa ett band och tillit till sin hund som man kanske tidigare inte upplevt.

OBS! Varken hunden eller människan behöver ha några som helst förkunskaper för att kunna
vara med på våra pass! BOKA i förväg. NI BEHÖVER HELLER INTE FESTIVALBILJETTER UTAN BOKA DIN HUND & DIN PLATS PÅ: helhetnu@gmail.com eller smsa 0727-348242
(skriv: Boka Doga eller dogzen, antal platser och ange ditt telefonnummer så hör vi av oss)

www.dogsense.se

Emma Neal
Inspirationsföreläsare| Att älska

Emma är en mycket uppskattad föreläsare och anknytningspsykolog anställd vid lärosätet i Jönköping. Hon har tidigare varit verksam vid Karolinska Institutet samt vid Psykologiska Institutionen på Stockholms Universitet, där hon fortfarande gästföreläser. Emmas huvudsakliga kompetensområde berör emotionsreglering och utveckling av empati ur ett anknytningsperspektiv. Idag är hon bland annat programansvarig för masterprogrammet ”Interventions in childhood” samt kursansvarig för ”Conflict management”. Emma är också verksam som terapeut med många års erfarenhet av kliniskt patientarbete.

Helena Jälthammar
Pilgrimsvandringar | Coach | Lokal guide & guidegöreläsare

Välkommen till workshopen “Använd dig av pilgrimsvandringen i vardagen”

Historiskt har människor gått pilgrimsvandringen som en andlig resa, för alla som på något sätt söker djup och mening med sitt liv. Helena vill som lokal guide och utbildad coach berätta om pilgrimsvandringens historia och inspirera dig hur du kan leva med pilgrimsvandringen i ditt daglig liv.

Ju mer krav som ställs på dig i livet måste du också utbilda och lägga ner energi på dig själv. 
Helena tar med sig sin utrustning och berättar vad man behöver för att pilgrimsvandra. Som livscoach berättar hon utifrån hur utrustningen även kan symbolisera en vinkling till livets viktigheter och hur hon kan inspirera dig till nästa steg i livet. Helena utgår från de 12 kategorierna som ingår i hennes online program “Ställ in din inre kompass” där hon kortfattat berättar om varje kategori.


Helena vill inspirera dig att börja tänka och reflektera över ditt liv och genom sin föreläsning & sina vandringar som hon även kommer att erbjuda på festivalen skänka värdefulla redskap för din resa och personliga utveckling