Hälsa & Välbefinnade
mer hälsospridare tillkommer
Yoga
Therese Grane | Kravlös Hatha & Familjeyoga

Jag heter Therése Grane och är yogalärare, inspiratör och driver Skövde YogaCentrum tillsammans med Maria Strömberg. Jag är en öppen, nyfiken och glad person som är och har alltid varit intresserad av personlig utveckling och känner att yoga och meditation är så fantastiska verktyg, som hjälpt mig så otroligt mycket. Jag vill därför dela med mig till  festivaldeltagare av den inre  visdom som finns yoga och meditation. 

Jag vill även förmedla om hur hjälpsamt det är att vara medveten i här och nu utan att försöka förändra eller kontrollera, och bara låta allt få vara precis som det är för att se vad som händer när man har denna tillåtande attityd mot sig själv och mot sin omgivning. ♥️

Gongbad
Alexandra Langla Aneer

Ett gongbad har ingenting med vatten att göra, det är toner och vibrationer som du översköljs med och genomsköljs av när du ligger avslappnad på din yogamatta. Det är som en djup meditation där vibrationerna går in i, balanserar och läker kroppen, både fysiskt och psykiskt. Inget gongbad är det andra likt. Din upplevelse av ett gongbad kan vara skilja sig milsvitt från gång till gång och vara mycket olik den upplevelse som deltagaren på yogamattan bredvid dig hade. Ibland kan ett gongbad lyfta starka känslor, ibland vagga lugnt. Det är en ny resa vid varje tillfälle. Det är dock oftast djupt avslappnande. Du kommer ut igen som nybadad! 

Core Träning & Yoga
Anna Wiliamsson | Tärningspass: Core & Hitpass | YinYoga

Jag jobbar som regionskoordinator för Gruppträning på STC Training Club. Jag har gått från att vara fotbollsspelare och löpare där jag endast såg min kropp som ett redskap och som bara skulle göra det jag sa åt den att göra till att förstå att min kropp behöver omtanke ur alla perspektiv. Jag är utbildad yogalärare i Global Yoga med Yin Yoga och Power som extra fördjupningar. Med yogan blev mitt pussel helt, allt jag läst i psykologin och kurser i mental träning för att kunna prestera bättre landade plötsligt rätt och mjukt med prestationerna lagda åt sidan. 

Jag är Personlig Tränare och instruerar även i Les Mills GRIT, Bodyattack, Bodypump och CXWORX vilket ger yang till min yin. Har fil kand examen i Socialpsykologi med inriktning ledarskap och en vidareutbildning till Certifierad Coach vilket har givit bra verktyg i att möta andra människor där de är just idag och just nu. Att kunna coacha och peppa utan att rådgiva är ett av de starkaste verktygen som finns för att stärka någon annans tro på sig själv och sin egen förmåga. Mitt mål är att få alla att känna sig som rockstars var de än är i sin träningsvana eller dagsform utan jämförelser med någon annan.

Yoga

Daniel Werthén| Vinyasa Flow

Jag heter Daniel Werthén och driver sedan 20 år eget företag inom byggbranschen. För 8 år sedan ville en läkare pensionera mig pga grav atros i båda knäna, där fanns ingeting att göra. 

Någon månad senare råkade jag hamna på en yogaklass och redan dagen efter kändes knäna bättre. Jag har sedan dess fortsatt med yoga i olika former.

Numera driver jag MyYogaRoom på Limhamn, som är en yogastudio i Malmö, tillsammans med Lisa Hamre. På studion undervisar jag Vinyasa, Global yoga och yoga för stela män. Jag älskar det som yogan ger mig och att guida andra på deras resa. 

Dans
Anna Basterås | Afroinspirerad

RÖRELSEGLÄDEJE!!

Afroinspirerad dans med Anna!
Kom som du är och låt dig svepas med av härliga rytmer. Jag guidar dig in i en enkel koreografi, där vi bl.a stampar med fötterna, svingar med höfterna och skakar loss! Din kropp och dagsform bestämmer hur just du rör dig. Det viktiga är inte hur det ser ut,utan hur det känns! Detta händer på fredagskvällen och vi kör ca 1 1/2 timma. Uppvärmning och en lite längre stretch/ nedvarvning .
Dansas med fördel barfota och i ledig klädsel. Glöm inte vattenflaska! (Inga förkunskaper krävs) Jag är utbildad instruktör i klassen Afropowerdance vid Holistic training/Cecilia Gustavsson

Yoga
Ellinor Läth | Yoga Joy ISHTA Yoga

Välkomna till Yoga Joy där vi använder vi oss utav kravlös och utforskande rörelse. Du lär dig att jobba med din uppmärksamhetsförmåga och påverka din energi med hjälp av olika enkla verktyg som vävs in i klassen. Allt för att kunna bli din bästa lärare.

Allt du gör formar därför din unika praktik- vilket gör att denna klass passar alla. Genom rörelse jobbar vi upp värme, för att sedan ta oss in i svala yinpositioner. Jag använder mig utav mantra, visualisering eller bara den enkla praktiken i att följa ditt andetag. Tanken är komma ifrån allt tankesurr i bakgrunden och koppla upp dig på det som känns helande, roligt och kravlöst i dig. Utforska dina möjligheter och potential även när tankarna säger något annat. Den inre lycka du kan nå genom yogan.

Hemsida:  www.ellinorlaeth.webnode.se 

Animal Flow
Ellinor Läth | Yoga Joy ISHTA Yoga

Jag har sedan många år tillbaka haft ett stort intresse för kost och motion. Sedan jag fick barn har jag valt att inrikta mig på kvinnors hälsa och träning under och efter graviditeten. Under min egen graviditet hade jag lite kunskap om hur jag skulle träna och hur jag skulle stärka upp kroppen efter förlossningen.

Idag har jag utbildat mig inom området och vill ge andra kvinnor möjlighet att ta hand om sin kropp på ett tryggt, säkert och effektivt sätt. Mitt intresse för träning sträcker sig även utanför detta område. Att kunna använda sin egen kropp som ett verktyg tycker jag är en fantastisk utmaning och styrka. Min workshop i Animal flow vänder sig både till kvinnor och män, gamla och unga.

Vad är Animal flow? Animal flow tar oss tillbaka till ursprunget igen. Låter kroppen och sinnet arbeta tillsammans i ett dynamiskt rörelsemönster. Där resultatet blir en stark, mjuk och funktionell kropp med många hälsofördelar. Denna workshop är för alla som ser styrka och rörlighet som en viktig del av sin träning, eller är nyfikna på Animal flow träning.

Släpp Loss din Inre Diva
Dans – Rörelse – Skaparlust Berith Stenabb & Billie Hammarberg

“Släpp loss din inre Diva” och är en själs- och kroppsaktivistisk workshop som bejakar, utvecklar och lockar fram din inre Diva. Vi arbetar genus- och funktionsöverskridande och oavsett hur du identifierar dig har du en slumrande Diva inom dig som vill ut och ta plats! Detta gör vi genom en tillåtande, lustfylld djupdykning inom Dancehall, en dansgenre med rötterna i Jamaica. I kombination med att utforska nya egna rörelseuttryck skapar vi samtidigt ett yttre genom återbruk av enkla material och attribut, som sammanfattar hur ditt inre blommar ut manifesteras. Kanske i en helt ny stil, excess, extravaganza! Skapandefokus ligger på att våga tänka nytt både i material och eget personligt uttryck

Workshopen är en tillåtande kärleksförklaring till dig själv där vi som workshopledare lockar fram potential, acceptans och glädje över den just Du är. Vi hjälps åt som deltagargrupp att drömma och våga ta plats! 

Obs! Du som vill gå “all in” med att ta fram din slumrande egen Inre Diva – ta gärna med eget material/kläder/smink som du vill använda dig av i skapandet. Kanske har du något liggandes hemma som du aldrig vågat använda tidigare, låt då detta bli tillfället för dig att gå loss! Visst återbruksmaterial samt verktyg för att skapa Diva-kreationer finns på plats.

Dans
Maria Ekenstierna | Fri och kravlösdans

Jag heter Maria Ekenstierna och jag är sjuksköterska som följde hjärtat och sadlade om till massör, yogalärare mm.  På senare år har jag mer och mer landat i mig själv efter utmattning och andra livskriser. Jag har haft svårt att finna mig tillrätta i sociala sammanhang och har haft svårt att släppa på de verkliga eller upplevda kraven jag tror andra ställer på mig eller som jag ställer på mig själv. Mitt ledord är nu kravlöshet och det är det jag vill dela med er på festivalen. Kravlös dans. 

Det är få saker som jag älskar så mycket och som påverkat mig och mitt liv så positivt som Frigörande dans. Jag älskar mig själv när jag dansar. Jag låter allt få finnas. Alla känslor, smärta, välbehag, tyngd, lätthet, stillhet, rörelse….. Allt får finnas och allt accepteras. Det är inte alltid så lätt att ta med det ut i livet men i dansen är jag fri att vara JAG. Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ. Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Jag och musiken lotsar dig.

OBS! Maria rekommenderar att man inte intar alkohol innan man deltar hennes w/shops

Meditation
Margareta Härnlund | Trummeditation & Healing

Mitt namn är Margaretha Pachamama Härnlund och jag jobbar på mitt egna företag Margarethas Livsrum i Hjo. Där erbjuder jag InkaShamanskhealing, Andlig Healing, Privatsittning, Meditation, Seans, Kurser, Djurkommunikation och Djurhealing.

Mina förebilder är Qerofolket från Peru. Att leva och verka i samklang med naturen.

Under festivalen kommer jag att hålla i några Trummeditationer och det kommer att finnas möjlighet att få prova på healing.

Tabata & Smoothies

Linda Karlsson Ling | Livs Coach   

Mitt namn är Linda och jag har coachat människor till en hälsosam aktiv livsstil i över 18 år! För 10 år sedan drabbades jag själv av sjukdom och ökade 20 kg på ett år. En erfarenhet som gjort att jag själv fått utforska och hitta lösningar för mitt välmående och som givit mig ytterligare erfarenhet. Det har varit allt från kost, träning till att acceptera mina tankar!Jag kombinerar coachning, optimal kostplan inkl. tillskott med träning/aktivitet för hållbara lösningar.

En person är inte lik den andra och därmed är de coachande samtalen viktiga för att anpassa utifrån dina behov. Jag kommer finnas på plats under festivalen där du får prova på träningsformen tabata, provsmaka näringsrika smoothies samt få en inblick i hur jag kan vägleda dig mot ett önskeläge!

Tabata är en träningsserie av exakt åtta intervaller som du utför i 20 sekunder med max ansträngning följt av 10 sekunders vila. Detta repeteras åtta gånger, vilket blir totalt 4 minuter och där har du genomfört en tabata.

Ser fram emot att träffa dig på festivalen!

Är du nyfiken att få en kostnadsfri kropps- och wellnessanalys innan dess är du välkommen att kontakta mig! Tel: 070-979 22 15 Epost: info@lindakarlssonling.se
Yoga
Veronica Holm | Prema Yoga Sweden ISHTA Yoga

Jag jobbar i huvudsak som yogalärare men är även utbildad landskapsvårdare. Jag håller klasser i Hatha, Yinyoga, Restorative Yoga & Yoga Nidra. I mina klasser lägger jag stor vikt vid att individualisera och tillåta pauser så att kroppen får tid att känna in vad den behöver eller hur den mår just i denna stund på mattan. 

Vi har så mycket krav på oss i livet som lätt följer med in på yogamattan. Jag önskar därför förmedla en tillåtande, kravlös yogapraktik. En stund på mattan som bara är för din egen skull, där alla känslor också är välkomna. Jag hittade och påbörjade min resa inom yogan efter en utmattning med depression som följd. Jag kände därefter att jag ville dela med mig av dessa fantastiska verktyg, som förändrat mitt liv, till andra. Där började resan till yogalärare…

Så varmt välkommen till en mjuk inkännande klass som passar alla. 

Ser fram emot att mötas på festivalen!

www.veronicaholm.se

Yoga
Veronica Holm | Prema Yoga Sweden ISHTA Yoga

Yogalärare och läkare med livsmål att hjälpa människor att inse att vi har ett stilla lugn inom oss, som alltid finns där. Det är så lätt att glömma med allt vardagskaos som sker runt oss. Jag har praktiserat yoga sedan tonåren och har fördjupat mina kunskaper tack vare lärare från hela världen och från flera olika traditioner. Det som lockar mig mest med yogan, som verktyg för att hitta tillbaka till närvaron och lugnet inom oss, är att det finns så många olika tekniker inom ramen för yoga. En del av dessa är fantastiskt simpla och lättillgängliga men otroligt verksamma, som att observera andetaget till exempel. Något så enkelt (men ibland frustrerande svårt!) som att observera vår in- och utandning kan få oss tillbaka till närvaron, till livsglädjen, till kärleken som alltid, alltid, finns där bakom det röriga. Under festivalen kommer jag att föreläsa om yoga, guida thai yoga massage samt hålla acro yoga jam. 

Jag hoppas att vi ses på festivalen! Kom gärna fram och prata, kramas, umgås, dansa eller dela tystnad! Du är alltid välkommen, den här festivalen är till för att öppna upp våra hjärtan för varandra och den kärlek vi alla längtar efter att få dela!
Hemsida: www.skovdeyogacentrum.se

Existentiell Samtalscirkel
Martina Hallin

Jag är kommunikationsvetare i botten, och en av de första diplomerade existentiella coacherna i Sverige. Mitt andra yrke är som strateg/projektledare, framför allt inom den civila sektorn. Dessutom har jag lång erfarenhet av att vara chef – om det betyder något för dig. För mig betyder det att jag är van att leda, och genuint intresserad av människor som vill något. Jag sitter även i styrelsen för RFSU Stockholm och är en av dem som driver Fria Relationsgruppen. Att jag har mitt ideella engagemang just där, är för att jag delar Elise Ottesen Jensens vision om ett samhälle där “män och kvinnor är jämlika och sexualiteten ett uttryck för innerlighet, njutning och ömhet”, och RFSU:s mission om att alla ska “våga vara, välja och njuta”.

En existentiell cirkel är för dig som längtar efter ett meningsfullt samtal om sånt som är på riktigt viktigt.Du får möjlighet att utforska dig själv genom att umgås en stund med de större frågorna i livet. Varje cirkel innehåller en introduktion till ett existentiellt tema, en öppen coaching av någon inför gruppen, samt ett reflekterande gruppsamtal. Det spelar ingen roll vem det är som blir coachad, om det är du eller någon annan. Vad än den som blir coachad berättar kommer du bli uppmärksam på saker rör din egen. När vi utforskar något via någons upplevelse, blir vi också varse hur lika vi är, fastän vi alla samtidigt är unika. Vi får också tillgång till speglingar av vår egen tillvaro som vi inte har möjlighet att göra själva.

Dessutom är det kul. På riktigt. Djupa samtal på fullaste allvar, skapar många skratt.

Yoga

Mekto Ganic | Global Yoga

Andlighet har alltid funnits starkt hos mig och har gått många stigar för att hitta rätt. Och min väg är via örtmagi och det shamanska tänket. Jag vill öppna upp denna väg för andra samt hjälpa läka dina inre sår och att släppa taget om tyngde du bär. 

 Trumresa- Möt dina kraftdjur
Jag kommer guida dig in i drömtiden med hjälp av min trumma. Där kommer du få hämta hem dina kraftdjur. Vi har alla andliga vägvisare och vissa är i form av animalspirits. Dessa hjälper oss att nå insikter, guida oss och ger budskap. 

 Trumresa- Möt ditt inrebarn
I denna trumresa kommer jag guida dig inför ett kärleksmöte med ditt inrebarn. Med ljudet av min trumma kommer du få kliva in i drömmarns värld för att läka gamla sår, ge dig själv kärlek och omfamna ditt inrebarn. 

Kommer även medverka genom prova-på kristallhealing, wombhealing och shamansk healing. 
Sälja egentillverkade mala halsband och smudge fjädrar, samt ”renings verktyg” så som Salvia, Florida water,Abalone skal m.m

Yoga

Mekto Ganic | Global Yoga

Yogalärare, utbildare, bibliotekarie, författare, holistisk raw/vegankock, KBT handledare, allergiinformatör, kostrådgivare, matstylist, receptutvecklare, inspiratör och influencer. Jag mår som bäst när jag inspirerar andra.

Jag tänker alltid helhet. Det holistiska tänkandet och det jag utgår ifrån är att allt hör ihop. Mat, träning, medvetande, kropp, själ, sinne, allt måste vara i balans för att vi ska må som vi förtjänar och kan. Jag började med yoga då jag behövde stanna upp, släppa alla måsten och sluta sträva mot perfektionism; vara närvarande här och nu. Yogan är mitt verktyg för detta och det är vad jag vill förmedla till andra. Kärlek. Du är fantastisk precis som du är. Genom yogan visar jag att vi alla är olika, våra kroppar är byggda olika och kan olika saker. Min förhoppning är att du får inspiration och en stund där du kan slappna av och släppa allt annat för stunden. Inte jämföra dig med andra utan vara precis den du är. För just DU är perfekt.

Remember – YOU CAN HAVE IT ALL! ❤ Hemsida: www.mekto.se Instagram: mektoganic Telefon: 0707-160 150

Pilates

Emma Gillerbrant | POP pilates

“Emma heter jag och är Skaraborgs enda POP Pilatesinstruktör! Jag växte upp hatandes idrott och hade mycket ångest kring kropp och träning. Men jag tror benhårt på att det gäller att hitta sin niche, för mig visade det sig vara POP Pilates. Min förhoppning är att du vill komma och prova, och känna POPmagin med mig!

Med hjälp av pilatesrörelser, men även med inspiration ifrån yoga och balett, bygger vi en starkare bål och rygg, tränar kondition och förbättrar rörligheten.

Allt detta i takt till upplyftande musik, till skillnad ifrån traditionell pilates som rör sig med andningen, därför beskrivs ofta POP Pilates som en dans på mattan då det är lite fartigare. 

 Det enda du behöver är en träningsmatta och vattenflaska så kommer vi att ha det både kul och lite kämpigt i ca 30 min. Vi ses!”

Facebook: POP Pilates med Emma 

Instagram: @poppilates.sverige