Barn & Ungdom

mer aktiviteter tillkommer

Magiker

Oliver Häggblom

Följ med Magikern Oliver till en show fylld med glädje och förundran. 

 Oliver Häggblom är en 17 årig magiker från Skövde. Intresset för magi började redan när han var 5 år och fick en trollerilåda i julklapp av sin mormor och morfar. Sedan dess har han alltid varit intresserad och fascinerad magi.

 2017 blev han godkänd på sin introllning och då även medlem i Göteborgs magiska klubb. Han har varit och tävlat över hela världen bland annat på SM där han kom 2:a i juniorklassen, International Battle of magicians i USA där han kom 3:a i close up magi och i Talang där han tog sig hela vägen till semifinal.

 På Skövdes Kulturgala 2018 fick Oliver ta emot det prestigefyllda stipendiet Robert Gustavssons Guldnyckel som delades ut av skådespelaren Robert Gustavsson

Varmt Välkommen!

Serietecknar workshop

Nicolas Krizan | Serieskapare, Illustratör & Formgivare

Jag kommer under festivalen hålla några serietecknar workshops då  jag  gärna hjälper människor – unga som gamla – att hitta sin kreativitet och berätta egna historier i både text och bild.

Under workshopen kommer vi att lära oss om hur lätt man kan komma igång och skapa tecknade serier.Jag är född i Lidköping 1963 men sedan länge bosatt i Skövde efter ett antal år i Sörmland och Göteborg. Har bland annat medverkat i serie-, science fiction- och musikfanzines från sent 70-tal, i Svenska Serier och Elixir på 80-talet,
Muminmagasinet på 90-talet och Buster på 2000-talet. Dessutom har jag gästat allt från 91:an och Knasen över Ernie och Agent X9 till C’est Bon Anthology och Seriemix (inte sällan med min milt absurda serie »Lillen«) samt synts i diverse antologier och utställningar både i Sverige och internationellt.

 Här finns mer att kika på:

Trollkarl

Adin Barlow

Följ med in till Adin Trollkarls magiska värld där det omöjliga blir möjligt! En fantastisk show för alla mellan 0-100 år! Adin Trollkarl är en av Sveriges mest arrangerade familjeunderhållare. Adin Trollkarl bjuder på en fantastisk magisk atmosfär i galet tempo, galen humor och trolleri i världsklass! 

Trollkarlen din kommer att bjuda på mingel magi mellan 11:00 – 14:00 under fredag och lördag. Så håll utkik efter magin!

Ansiktsmålning

Emilia Stråge

Att klä ut sig och måla ansiktet älskar de flesta barn därför kommer Emilia att erbjuda ansiktsmålningar under lördag och söndagen. Om ni är nyfikna på Emilias ansiktsmålningar kan ni kika på hennes Facebook sida: 
https://www.facebook.com/Fantasees/

Kostnad:

Enkel ansiktsmålning (utan glitter) 30 kr

Glitter/Bling målning 40 kr

Lerkonstprojekt för alla åldrar

Margareta Jonsson | livets kretslopp & ge tillbaka till naturen

Festivalen livsglädje Vill hylla livet, sprida livsglädje och inom detta ingår även att värna om miljön. Genom skapade processen är det många som finner livsglädje….

Lera kommer från jordskorpan. Den har bildats genom erosion av bergarter under århundraden och finns naturligt i markerna runt omkring i vår byggd. För att använda lera krävs inte mycket insats. Den ska grävas upp och blandas ut den med sand så den får den stabilitet som krävs för det man tänkt använda den till. Utanför Stöpen finns Horns tegelbruk sedan mitten på 1800-talet. Där har de eget lertag och tillverkar tegelstenar och tegelplattor av deras egna lokala lera. De säljer också lera för andra områden, tex skulptering, drejning mm. Lera är miljövänligt med tanke på att den går att återanvända hur många gånger som helst om man inte har bränt den. Det tycker jag passar väldigt bra in i konceptet med festivalen Livsglädje. Vi har roligt och lånar en bit från naturen som vi sedan kan lämna tillbaka.

Workshop: Att under 3 dagar gemensamt skapa en urna (dag 1) med utsmyckning (dag 2) i from av lergubbar, lerdjur, eller någon annan form som deltagarna vill ge för att sedan låta allt förstöras (dag 3) och återvända till naturen för att återanvändas

Rockrings workshop

Ida Juvonen | Lär dig rockring

Dag: Fredag  Tid: ?

Ida kommer till festivalen för att ge oss en färgglad och sprakande rockringsshow i mörkret. Rockringarna lyser nämligen i mörkret och det blir en show utan dess like. Ida kommer även att lära ur rockring till de som vill lära sig detta.   

Workshopen vänder sig till äldre barn, ungdomar och vuxna. Då Ida endast kan ta emot 12 personer under workshopen gäller föranmälan. Det går bra att föranmäla sig innan festivalen. För att anmäla sig: skriv namnet på den som vill gå i biljettköpsformuläret i meddelande boxen. 

Barnteater Sagorocken

Towe Lindblom | En sagoföreställning Dag: Söndag Tid: 2 ggr

Sagorocken – en sagoföreställning. Vad gömmer sig i Sagorockens fickor? Vilka sagor är det som vill ut? Följ med in i sagornas land tillsammans med sagoberätterskan Towe.

En interaktiv föreställning på ca 30 min för ban mellan 4 – 11 år av Towe Lindblom. 

Vision Quest

Maria Viklund | Mindfulness, berättelse & fantasi med Indianskt ursprung

Att väva sin väg i skönhet och skapa magi. Med en filosofi av kärlek och respekt för jorden och människan, grundade på ursprungs-befolkningars insikter om naturen och om människornas samlevnad. 

Medveten närvaro- ta sin plats i cirkeln
Jag använder mig av verktyg som ”vision quest” och ”talking stick” och trumman (urgammal indiansksed). Jag benämner ”vision quest” som visionsuppdrag och ”talking stick” som kraftkommunikationsstav för respekt till ursprungsbefolkningens egna seder. Dessa verktyg hjälper oss närma oss själva, vårt hjärta och vår längtan. För att förbereda oss för den rit som ska skapa nya visioner, så får du din egen krigsmålning. Den symboliserar att du är förberedd att möta dig själv och din inre hjärtas krigare. Därefter genomför jag en ceremoni. Ceremonier görs när vi vill visa tacksamhet. När vi vill så frön för nya intentioner. Visionsuppdraget är ett hjälpmedel för att finna mening och ny riktning. Alla bär på en inneboende kraft och har sina unika förmågor.

Maria Viklund är utbildad beteendevetare och har utbildning i existentiella samtal. Min vision är att inspirera barn och unga att finna mening & må bra föränderlighet och ovisshet.

Brännboll & Kubb

Barn, ungdomar och vuxna | en massa skoj på en gräsplan

För alla er som gillar gemenskap, samhörighet och att vara aktiv med andra så kommer vi att anordna brännbollscup och ha kubbtävlingar under festivalen.  

Hur många tävlingar som körs beror på deltagarintresse och väder. Man anmäler sig till dessa tävlingar på plats. Mer info kommer.

Kreativt skapande alla åldrar

Lindali Winberg & Edna Winberg| Skapa med återvunnet material

Under festivalen kommer Lindali och henne mormor Edna erbjuda en pyssel & konst hörna för alla åldrar. Här kommer ni att låta det kreativaflödet få komma ut och leka, skapa och fröjdas i en härlig gemenskap. Alla är välkomna. Stora som små.

Torsdag
Öppet mest hela dagen (stängt om ingen är där) Stänger 19:00

Fredag
Öppet mest hela dagen (stängt om ingen är där) Stänger 18:00

Lördag
Öppet mest hela dagen (stängt om ingen är där) Stänger 18:00

Söndag
Öppet mest hela dagen (stängt om ingen är där) Stänger 16:00

OBS! Mindre barn får inte lämnas själva med ledare då de inte kan passa barn utan är där för att inspirera och motivera till det kreativa utrymmet. 

 

Fotboll för alla

Boll | gräsplan och en massa härliga människor

Då festivalplasen ägs av Lerdala IF och 2  fotbollsplaner ligger på festivalområdet kommer vi erbjuda familjefotbollscup under fredagen. Här kan alla barn, ungdomar och vuxna ställa upp. Ni som ställer upp blir uppdelade i lag ( hur många lag beror på hur många som vill vara med) och så möter vi varandra. Ju fler lag ju fler matcher.  Vid regn så kan cupens tider ändras. För att ställa upp i familjecupen  anmälaer du dig/er på plats.  Vidare info om detta kommer.

Dans workshops för barn & ungdom

Ellinor Läth | Hip Hop

Häng med på en av våra dans workshops med Ellinor. Alla dessa är fulla av attityd, skön rytm och härligt gung. Våra dans workshops är för dig som är 9 år och uppåt och passar alla nivåer.

Ellinor är utbildad danslärare på  Broadway Dance Center i New York City och har gått Koreografikurs på Montgomery College. Rockville, Maryland. Hon lär även ut yoga vilket hon oxå kommer att leda under festivalen. 

Hinderbana | Hoppborg | Rutschkana

Rörelse och aktiviteter för barn & ungdom

Då barn älskar att hoppa, studsa, glida, åka, och anta utmaningar så kommer vi att både låta barn hoppa runt fritt i hoppborgen, hinderbanan och att rutscha i kanan men vi kommer även att erbjuda utmaningar till barnen under hela festivalen.

HOPPBORGEN: här kan du studsa fritt eller delta i någon av våra utmaningar där du kommer att prova på att göra ett visst antal hopp och olika typer av hopp. 
HINDERBANAN: Här kan du tävla som du vill med dina vänner eller ställa upp i en av våra hinderbana tävlingar. 
RUTSCHKANAN: Ställ upp i någon av våra rutschutmaningar eller bara rutscha som du själv önskar

Vi ser varmt fram emot att se alla barn studsa, hoppa, rutscha och sprida och dela LIVSGLÄDJE.
Varmt Välkomna!!!